Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας,

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, συντάχθηκε και απεστάλη στο Δήμαρχο Θερμαϊκού κο Μαυρομάτη, την Αντιδημαρχεία Παιδείας Δήμου Θερμαϊκού  και την Επιτροπή Παιδείας Δήμου Θερμαϊκού, ενώ κοινοποιήθηκε στο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Αν.Θεσ/νικης, την Περιφερειακή διευθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Παιδείας, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θερμαϊκού, την Ομοσπονδία Γονέων και τα ΚΑΑΥ Αγ.Τριάδας, το ακόλουθο κείμενο:

"Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες, με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με την εισήγηση για την υποβάθμιση του Δ.Σ Αγ.Τριάδας, για την οποία λάβαμε γνώση αιφνιδίως. Εν'  όψη της συνεδριάσεως της Επιτροπής Παιδείας που θα γίνει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 και του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2016, καταθέτουμε εγγράφως την έντονη διαφωνία μας στην υποβάθμιση, την στέρηση δηλαδή οργανικών θέσεων απο το σχολείο μας.  
Το δημοτικό σχολείο μας είναι ένας ζωντανός κοινωνικός οργανισμός με παράδοση και ξεχωριστή θέση στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αγ. Τριάδας, στελεχωμένο απο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Προάγει την μόρφωση και τον πολιτισμό και είμαστε περήφανοι που τα παιδιά μας φοιτούν σε αυτό. Η υποβάθμισή του δεν προτείνεται λαμβάνοντας υπ΄οψιν παιδαγωγικές και κοινωνικές παραμέτρους, αλλά για λογιστικούς και οικονομικούς λόγους, μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου. Αποτελεί δε, πλήγμα για την τοπική κοινωνία, τον Δήμο και συνηγορεί στην υποβίβαση της εκπαίδευσης στο δικό μας και στα γειτονικά σχολεία του Δήμου. 
Ωστοσω, η διαμαρτυρία μας αυτή δεν βασίζεται μόνο σε συναισθηματικούς λόγους, που ούτως η άλλως για μας τους δημότες συντρέχουν, αλλά και σε πρακτικά ζητήματα που διέπουν την λειτουργεία του σχολείου μας και αφορούν την καθημερινότητα των οικογενειών που στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτό. 
Η πραγματικότητα έχει ως εξής 
  • Επισημαίνουμε οτι το σχολείο αυτό δεν εξυπηρετεί αποκλειστικά τους κατοίκους του χωριού της Αγ. Τριάδας, αλλά καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή του Δήμου που εκτείνεται και συνεχώς αναπτύσεται μεταξύ των διαμερισμάτων, καθώς και εξυπηρετεί αποκλειστικά τις οικογένειες των αξιωματικών των  
ΚΑΑΥ. 
  • Ο μαθητικός πληθυσμός του σχολείου μας είναι κάθε χρόνο μεταβαλλόμενος και εξαρτάται άμεσα απο τον αριθμό των παιδιών των αξιωματικών, που διαμένουν στα ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας. Κατα συνέπεια, το φαινόμενο μείωσης του αριθμού των παιδιών είναι πλασματικό και όχι ενδεικτικό της δυναμικής του σχολείου. 
  • Πάνω απο το μισό του μαθητικού πληθυσμού παρακολουθεί το πρόγραμμα του ολοημέρου σχολείου. Η, για οποιονδήποτε λόγο, υπολειτουργεία ή ενδεχόμενη διακοπή του ολοημέρου, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές οικογένειες της περιοχής. 
Ο Σύλλογός μας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, προσπαθεί μέσα απο δράσεις και δραστηριότητες ( σεμινάρια με ψυχολόγο, γιατρό, λογοθεραπευτή, διαιτολόγο, εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού ) να κρατάει το σχολείο σε ρυθμούς εγρήγορσης και θετικής αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία. 
Επιθυμούμε , λοιπόν συνολικά την αναβάθμιση του σχολείου μας και της παρεχόμενης παιδείας και όχι την υποβάθμισή του. 
Πρότασή μας είναι, το σχολείο μας να γίνει διευρυμένου ωραρίου με δασκάλους σε οργανικές θέσεις, κι όχι ειδικότητες καθώς επίσης και με ολοήμερο πλήρους φύλαξης με ό,τι συνεπάγεται αυτό. 
Το σχολείο μας σύσσωμο καθώς και οι φορείς της Δημοτικής Κοινότητας της Αγ.Τριάδας, είμαστε αντίθετοι στην υποβάθμιση του σχολείου μας. 
Επισυνάπτουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 με θέμα την εισήγηση για τον υποβιβασμό του Δ.Σ της Αγ. Τριάδας. "
Το κείμενο υπογράφει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμονιών Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας 


Το έγγραφο συνυπογράφουν 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΝ.ΘΡΑΚΗΣ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ 
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΑΚΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου