Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2015

Χτες το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας έζησε μεγάλες στιγμές χαράς και γέλιου...

Όλα ξεκίνησαν από την προηγούμενη μέρα... Σάββατο πρωί και γονείς με σκάλες, στολίδια, τραπεζομάντηλα, σφυριά, καρφιά και μεγάλη δόση χαράς, ξεκίνησαν το στολισμό των χώρων που φέτος θα φιλοξενούσαν τη γιορτή μας...


Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, 9:45 και ενώ η γιορτή ξεκινάει στις 11, τα πρώτα παιδιά της ΣΤ τάξης καταφτάνουν... "εγώ θα είμαι ταμίας..." μου λέει με περηφάνια το πρώτο αγόρι που ήρθε!!!

10:10 και γίνεται επιδρομή από πιατέλες, γονείς και παιδιά για την οργάνωση ενός πρωτοφανούς μπουφέ που είχε τα πάντα!!

    
Το σέρβις ήταν καταπληκτικό! Τα παιδιά της ΣΤ τάξης με ευγένεια, αλλά κυρίως με απίθανο κέφι, προσέφεραν τα γλυκά και αλμυρά εδέσματα που έφτιαξαν μαμάδες, γιαγιάδες (ίσως και μπαμπάδες;) του σχολείου μας. Μάθανε να λειτουργούν τις καφετιέρες, με μικρές αστείες απώλειες... και να διαχειρίζονται υποδειγματικά το ταμείο.


Όταν έχουν ένα σκοπό ... όλα τα καταφέρνουν τα παιδάκια μας!!!

Στη διπλανή αίθουσα είχε στηθεί ένα μεγαλειώδες εργαστήριο κατασκευών! Πόσες διαφορετικές κατασκευές είχαμε φέτος, ούτε να μετρήσω δεν μπορώ. Οι υπεύθυνοι δούλεψαν ακούραστα μέχρι το τέλος της γιορτής και όλα τα παιδιά πήραν μαζί τους στολίδια από ζυμαράκι και ανακυκλώσιμα υλικά, κηροπήγια με τη χρήση της τεχνικής κουπατ, ανεμόμυλους, αγιοβασίλιδες σε ξυλάκι και άλλα πολλά!


Δίπλα στις κατασκευές και τα κορίτσια μας, η Ευγενία και η Μαριέττα, για ακόμη μια χρονιά οργάνωσαν το facepainting...



Η γιορτή μας είχε και τραγούδι! 
Με τη βοήθεια της αγαπημένης μας μουσικού κας Δέσποινας στο πιάνο και της κας Ναταλίας (μαμάς του σχολείου μας) στην κιθάρα, τα παιδιά τραγούδησαν κάλαντα από την όλη την Ελλάδα και τον κόσμο!


...και εκεί που τελείωναν τα κάλαντα να'σου και ο αγαπημένος των παιδιών Αη Βασίλης!


Μας έφερε ζαχαρωτά, φωτογραφήθηκε με τα παιδιά, μεγάλα και μικρά, και με το γέλιο του και την καλή του διάθεση μας έδωσε μια νότα μαγείας.

Και μια και μιλάμε για μαγεία... ένα παράξενος μάγος ήρθε φέτος στο σχολείο μας... μπήκε στο σπιτάκι με τα παραμύθια και με τη βαθιά του φωνή μας ταξίδεψε σε χρόνους και τόπους αλλοτινούς... και μη νομίζετε πως τα παραμύθια τα παρακολουθούσαν μόνο τα παιδιά...


Ευχαριστούμε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της γιορτής και με τη βοήθεια αλλά και με την παρουσία τους. 
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους δασκάλους που μας τίμησαν, όλους τους γονείς και φίλους που προσέφεραν στο μπουφέ, τα παιδιά που δούλεψαν και τους γονείς του συλλόγου που οργάνωσαν τις κατασκευές. 
Ήταν μια όμορφη χρονιά φέτος... όμορφη γιατί μέσα στις δυσκολίες της, έχει αυτές τις στιγμές να μας θυμίζουν ότι με αγάπη, συνεργασία, αλληλεγγύη και σχέσεις που σιγά-σιγά χτίζονται δημιουργώντας γερές φιλίες, όλα είναι δυνατά!

Καλά Χριστούγεννα με Υγεία και Ευτυχία σε όλον τον κόσμο!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας Θερμαϊκού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου