Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Γιορτή Βιβλίου 2015

Μια υπέροχη ημέρα ζήσαμε μαζί με τα παιδιά του σχολείου μας την Παρασκευή 3 Απριλίου, γιορτάζοντας μαζί τους την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
Οι μαθητές του σχολείου μας, εργάστηκαν σε ομάδες και με τη πολύτιμη βοήθεια των δασκάλων τους μεταμορφώθηκαν σε μικρούς συγγραφείς και μας έδειξαν το μεγάλο τους ταλέντο!


Την παρουσίαση ξεκίνησε η τάξη Β2 και ο δάσκαλός τους κος Δημήτρης. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από το κουκλάκι της τάξης τους και έγραψαν το παραμύθι "Μπούμπη ο χαρούμενος κλόουν". Ο Μπούμπη ήταν ένα τυχερό κουκλάκι που βρήκε την αγάπη των παιδιών στην τάξη του Β2 Δημοτικού της Αγίας Τριάδας. 










Στη συνέχεια τα παιδιά της τάξη Β1 με τη βοήθεια του δασκάλου τους κου Θεόδωρου μας παρουσίασαν τα παραμύθια "Τα γενέθλια" και "Ο πλανήτης γη". Ένα κοριτσάκι γιορτάζει τα γενέθλιά του με φίλες, φίλους και πολλά δώρα. Ο πλανήτης Γη δημιουργείτε, και η ιστορία συνεχίζεται με τη γνωριμία των ανθρώπων με τους εξωγήινους!




Τα παιδιά της Γ' τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους κας Ναταλίας παρουσίασαν την "Παραμυθοσαλάτα" και "Το μπερδεμένο παραμύθι". 
Στη Παραμυθοσαλάτα δύο παραμύθια ζωντανεύουν μαζί όπου ένας μικρούλης γάιδαρος και τρεις εξωγήινοι με μικρές κεραίες καταφέρνουν με τη βοήθεια των καλών νεραϊδων να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.  
Στο μπερδεμένο παραμύθι, μοναχοί σαολίν, φυλές, Τρώες και εξωγήινοι μπερδεύονται μαζί, για να μας πουν πως "Όπου βασιλεύει το καλό, δεν έχει θέση το κακό".




Τη γιορτή έκλεισαν τα παιδιά της Δ' Τάξης με τη δασκάλα τους κα Καίτη, που με αινίγματα, ακροστιχίδα αλλά και ένα υπέροχο ποίημα, τίμησαν τον μεγάλο μας εορταζόμενο ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.  









Τα παιδιά και οι δάσκαλοι στο τέλος της γιορτής βραβεύτηκαν από το Σύλλογο Γονέων με ένα Βραβείο Συγγραφής, ένα σελιδοδείκτη και βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ευχαριστούμε τους δασκάλους του σχολείου μας που με το μεράκι τους έδειξαν στα παιδιά τη χαρά της συγγραφής και στο διευθυντή του σχολείου μας κο Βασίλη που επιμελήθηκε με πολύ φροντίδα το στήσιμο της παρουσίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου